23 Ekim 2012 Salı

JEL EYELİNERLAR (INGLOT-MAC-BOBBİ BROWN)

Benim makyajımın olmazsa olmazı eyelinerdır.Eyeliner olmadan gözüm çıplak gibi hissediyorum diyebilirim:D Jel eyeliner deyince akla üç marka geliyor.İnglot,mac ve bobbi brown.Bende bu üç markanın eyelinerını karşılaştırmalı olarak yazmak istedim.
İlk olarak inglotla başlamak istiyorum çünkü bu benim ilk jel eyelinerımdı.
Bende ki rengi klasik siyah,no:77 İnglot,jel eyelinerlar içinde en kalıcı olanı,sürdüğünüzde cildinize zamk gibi yapışıyor resmen.En önemli özelliği bu bence.Kalıcı olması çoğu kişinin aradığı bir özellik ama bu özelliğinin olumsuz yönleride fazla benim için,özellikle hergün eyeliner çeken biri olarak mecburen eyeliner fırçamı hergün yıkıyorum,temizleyici olarak bebek şampuanı kullanıyorum.Fırçamın kılları ise sarı renkde,üç kere şampuanladığım halde kılları kendi rengini almıyor,siyahlık kalıyor.Buda kullanım açısından zorluk çıkarıyor bana,diğer eyelinerlarımı kullandığımda ise fırçam ilk yıkamada tamamen temizleniyor. Yapısı ilk aldığımda gayet yumuşaktı,sürümü kolaydı ama artık sürülemeyecek durumda.Aslında hakkını yememek lazım,hergün kullandığım halde 7-8 ay gayet rahat sürdüm,sonradan kurumaya başladı.Şimdi çok katı,bu durumda alkol yada duralıne tavsiye edilıyor bakalım en daha hiç kullanmadım.
İkinci olarak mac le devam edelim.
Bende ki rengi yine klasik siyah,blacktrack.Mac den inanılmaz memnun kaldım diyebilirim.Yapısı sürümü yumuşacık,eyeliner fırçamı bir yıkamada tertemiz yapabiliyorum.Kalıcılık olarak çok yağlı bir göz yapım yok oyüzden bir sakıncası olmadı ama kalıcılık arıyorsanız inglotla kıyaslanaz.İnglotu elinize ovalasanız çıkmaz.
Son olarak ise bobbi brown dan bahsedelim.
Bendeki rengi twilight night,inanılmaz güzel bir rengi var bence,bu seferkini siyah almadım çünkü bazen çok keskin hatlar çizmek istemiyorum,ne çok silik ne çok keskin,bu renk gözde çok doğal duruyor.Rengi tarif etmek biraz zor.
Baştaki inglot,yanındaki mac,en sondaki ise bobbi brown. Kalıcılık yönünden bakarsak,üstteki resim için üçünü de çizdim elime ve normal sabunla yıkadım.Bobbi brown hemen silindi,mac nerdeyse silindi diyecek kadar silikleşti inglotu ise tırnağımla kazıyarak çıkardım.Kalıcılık arıyorsanız çok yağlı göz kapaklarınız varsa inglotu tavsiye ederim ancak ben inglotu kolay kolay alacağımı sanmıyorum.,diğerlerini kullanmak daha kolay.

5 yorum:

  1. Vavv ne güzel bi karşılaştırma olmuş :) Kalem olarak tavsıye edebıleceğın kalıcı bişey var mı?

    YanıtlaSil
  2. bobbiden çok çok memnunum bende canım iki senedir elimde sanırım hala ne bir bozulma ne kuruma hiç bişey yok.

    YanıtlaSil
  3. Ben de Bobbi Brown ve Mac'den çok memnunum, Make Up For Ever da baya iyi. BB linerın rengi çok güzel duruyor, sevgiler!

    YanıtlaSil
  4. shimizu,teşekkürler cnm,uzun zamandır kalem kullanmayı bıraktım canım,göz üstüme eyeliner altına ise göz farı kullanıyorum artık.
    özge,bb ürünleri gerçekten başarılı
    görkem mufe aklımda olsun,bir sonraki sefere mufeyi denicem.

    YanıtlaSil
  5. Bende uzun süredir mac kullanıyorum ve cok memnunum

    YanıtlaSil