29 Aralık 2013 Pazar

MAC PREP+PRİME HIGHLIGHTER


Herkese merhaba,
Bugün ki yazımız mac'in aydınlatıcı kalemi ile ilgili.Çok severek kullandığım bir ürün, favorilerim arasına girdi bile.Bu yüzden bu ürün ile ilgili yazmamak olmazdı.Amacı yüzün belli bölgelerini aydınlatmak olan bu kalem,kullanış bakımından da çok pratik.Ucunda kendinden fırçası var,arka kısmından çevirdikçe uç kısmına ürün geliyor.Fırçası ile istediğim bölgelere sürdükten sonra parmaklarımla yada son zamanlardaki favori fırçam sigma P88 fırçam ile dağıtıyorum.
Bazı bloglarda fazla ürün geldiğinden şikayetçi olanlar var ancak ben sıkını yaşamadım,önemli olan arka kısmı fazla çevirmemek kontrollü olarak kademe kademe çevirmek.


Yukarıda bahsettiğim gibi bu ürün bir concealer değil ancak göz altında çok fazla morluk sorununuz yoksa kullanabilirsiniz tabi,benim morluk sadece gözaltımın iç kısmında(burun yanı)o kısma (gözaltıma getirmeden)corrector uyguluyorum,sonra v şeklinde bu aydınlatıcıyı uyguluyorum,burun üstüme,üst dudak çevreme,çeneme,çok azda alnıma sürüyorum.Simli aydınlatıcı olmadığı için bu alanlarda rahatlıkla uygulayabilirsiniz,cildinize sağlıklı bir ışıltı katıyor.Bendeki en açık rengi light boost.Genelde aydınlatıcı kalemler çabuk biterler bu diğerlerine nispeten daha uzun süre gidiyor.5.5 ml,fiyatı 74 TL.Ben memnun kaldım tavsiye edebileceğim bir ürün.

22 Aralık 2013 Pazar

YENİLER'' KOZMETİK VE KIYAFET'' ( MAC - SEPHORA - LTB ALIŞVERİŞİ )

Herkese iyi pazarlar,
Bugün sizlere bitenler yazısı yazcaktım ancak o yazıyı erteledim ve yeni bir alışveriş yazısı ile karşınızdayım.Bol resimli bir yazı sizi bekliyor olacak.

Öncelikle kozmetik alışverişinden bahsedelim;

 Nars loose powder'ımın bittiğinden bahsetmiştim,hatta yerine narsın light reflecting setting powderını almıştım,aydınlatıcı olarak çok güzel bir ürün ancak ben işimden dolayı çok erken saatlerde makyajımı yapıyorum eve çok geç geliyorum,bundan dolayı sabitlemesini başarılı bulmadım,birde çok beyaz tenli olunca beni birazda solgun gösterdi sanki,bende loose powderıma geri döndüm.Önceki kullandığım en açık snow rengiydi,beyaza yakın çok açık bir renkti,bu sefer bir ton koyusu flesh rengini aldım,buda baya açık bir renk.
Nars loosee powder;93 TL,Benefit rockateur allık 99TL,benefit kapatıcı 72TL,maskara ve parfüm sampleleri hediye.
Mac kalem traş 15TL,Brow set 48TL,kaş kalemi 56TL,göz kalemi(mystery )haki yeşili 47 TL
Rockateur allık aklımda yoktu kabında baya bronz pembe gözüküyor,ama yanakta çok güzel bir renk veriyor,öyle çok koyu durmuyor,tatlı bir pembe,bayıldım diyebilirim hemde elimdeki renklere hiç benzemiyor.

 Jean 99 TL,
 Gömlek %50 indirimli 35 tl,

Yelek %50 indirimli 79 tl.

18 Aralık 2013 Çarşamba

YENİ FIRÇALARIM

Makyaj fırçalarımdan şurada bahsetmiştim.




Bunlara ek olarak yeni aldığım fırçalardan bahsetmek istedim.Mac 188 hariç diğerleri ise yeni geldi sayılır.


Mac 188;



mac 187-188

188'i krem allık ve aydınlatıcı uygulamada kullanıyorum.Elimde 187 de var ama onu çok kullanmıyorum,188 daha işlevsel geldi bana.Krem allığı sık kullanmıyorum ama aydınlatıcıyı her gün bununla uyguluyorum,çok memnunum.

Real tecniques setting brush;



çok işlevi olan bir fırça ancak ben aydınlatıcı sürmek ve en en çok da gözaltımdaki kapatıcıyı sabitlemek için aldım.Feelunique.com'dan kargo ücreti ödemeden aldım.

Sigma E20;en çok istediğim fırçalardan biriydi bu özellikle alt kirpik çizgisindeki farı dağırmak için kullanacağım.


Sigma P82;bunu krem far,far bazı vs.taban renkler uygulamak için aldım.


Sigma P88;Göz altına ve F80 ın ulaşamadığı burun kenarı vs.kapatıcı uygulamak için aldım


P82 ve P88 in boyutunu kıyaslamanız bakımından F80 nın yanında çektim.


  E25 (seyahat boyu),alışverişimle birlikte sigma tarafından hediye olarak gönderildi,fırçanın sapı kısa ama kıllarının uzunluğu ve yoğunluğunu görmeniz bakımından mac 217 ile birlikte çektim.Kirli olan mac 217.                                                                                                                                                                 

Sigma fırçaları sigmabeauty.com'dan Black Fridaydan faydalanarak kargo ücreti ödemeden aldım.
Şimdilik bu kadar görüşmek üzere hoşçakalın...

16 Aralık 2013 Pazartesi

NARS-Light Reflecting Setting Powder ( Translucent Crystal )


Herkese merhaba,üst üste iki fondöten yazısından sonra birde pudra yazısı gelsin dedim.Bugün tanıtacağm ürün bahar koleksiyonunda çıkmasına rağmen sephoralarda hala  bulma imkanınız olan bir ürün.Ben alalı bir ay oldu,bu ürünle ilgili dikkatimi çeken şey herkes sonuncu bir taneyi alıyor aynı şekilde ben aldığımda da standta bir taneydi,görevliye sordum bu durumu,bittikçe ellerinde varsa bir tane daha istiyoruz dedi.Neyse pudra ile ilgili düşüncelerime gelecek olursak;

Bir kere ilk izlenime gelince pudra kabında plastikmiş gibi duruyor,parmağınızla bir kez dokunduğunuzda neredeyse hiç ürün gelmiyor,renk alabilmeniz için iki-üç kez tekrarlamanız gerekiyor.


Gün ışığında çekme istedim ancak hava genellikle kapalı olduğu için yine gerçeği yansıtmayacaktı bende kaşam çektim.Verdiği aydınlık çok doğal olduğu için resimde yansıtması çok zor,resimlerin üzerine tıklarsanız büyük halini görebilirsiniz.
Beyaz olması ve minik  ışıltıları olması gözünüzü hiç korkutmasın çünkü az renk verdiği için yüzünüzde beyaz beyaz durmuyor,ışıltılar ise hiç belli olmuyor aynı isminden de belli olduğu gibi yüzünüze aydınlık katıyor.Sürdükten sonra cildinizi yumuşacık hissediyorsunuz,cildinizi germiyor,kurutmuyor.O kadar ince bir yapısı varki cakey bir görüntüye ulaşmanız imkansız.Favori ürünlerimden Nars loose powder ımın sonuna gelmiş biri olarak bu pudranın sabitleyici özelliğini ve fondötenin kalıcılığını artırma konusunda performansını loose powder kadar iyi bulmadım ama aydınlık verme açısından gayet başarılı.Ürün 7 gr.Fiyatı 95 tl,

14 Aralık 2013 Cumartesi

RİMMEL WAKE ME UP FONDÖTEN


Merhabalar:))
Bu fondöten Youtube'da bloglarda o kadar çok övüldüki bende kayıtsız kalamadım ve  yurtdışından sipariş verdim.Söylentilere göre bu ürün Türkiye'yede gelecekmiş,umarım doğrudur ve en kısa sürede gelir.Bendeki en açık rengi 100 ivory.Fondötenin vaad ettiği cildinize ışıltı katarak yorgun görüntüyü almak.


Resimde görüldüğü gibi içerisinde çok ince ışıltılar var bu gözünüze korkutmasın  çünkü yüzünüzde belli olmuyor ancak çok çok dikkatli baktığınızda ışıltıları görebiliyorsunuz,kesinlikle öyle disko topu gibi parıl parıl parlamıyorsunuz.



Ambalajı cam şişede ve kendinden pompası var.
Spf 15 içeriyor,koku hassasiyeti olanlar kokusundan rahatsız olabilir,çünkü yoğun çiçek kokuyor.Yapısı pek akışkan sayılmaz,yoğun bir kıvamı var.Kapatıcılığı orta düzeyde.Yüzde çok doğal duruyor diyemeyeceğim.Özellikle ben fondötenlerimin üzerine nars loose powder kullanıyorum,bunun üzerine uyguladığımdaki görüntü çok yapay geldi bana,sanırım kalın-yoğun yapılı bir fondöten olduğundan.Tek başına kullandığımda nispeten daha başarılı geldi ancak bu seferde,cildim nemsiz olduğu halde 2-3 saat sonra yağlı görünüyor,maalesef kalıcılığını da beğenmedim..Nem veren bir fondöten olduğu için kuru ve normal ciltlere daha uygun olduğunu düşünüyorum.Fiyatı yurtdışında 7.99euro.Nemsiz bir cildiniz varsa fondöten yüzünüzde kısa süre duracaksa önerebilirim.Fiyat bakımından gayet uygun ancak kalıcılık sorunu olduğundan ve yağlı göründüğünden dolayı ben bu ürünü çok beğenmedim,bitince tekrar almam.

9 Aralık 2013 Pazartesi

MAKE UP FOREVER HD FONDÖTEN


Herkese merhaba :)

Bu fondöteni uzun zamandır kullanıyorum,ne zamandır yazısını yazmak istiyordum,yazmak bugüne kısmetmiş,bundan sonraki fondöten yazım ise rimmel wake up üzerine olacak.

Make up forever hd fondötene gelecek olursak,bu ürünü seçmemdeki ilk ve en önemli sebep kamera çekimlerinde iyi çıkmasıydı.Çünkü kendisini düğün makyajımda kullanmak için almıştım.İçerisinde spf olmaması da fotoğraf çekimleri için kendisini ideal kılıyor.
                                                     bendeki en açık rengi 110

Ambalajı ysl,guerlain gibi şaşalı,göz alıcı değil.Plastikten bir kabı var böyle olduğu içinde gayet hafif,kendinden pompası var,nars vs.gibi ekstra pompa ücreti ödemiyorsunuz.
Ciltte çok doğal duruyor,bitişi  ne parlak ne de mat,sanki kendi teninizmiş gibi çok doğal.İnce ve hafif yapısı olmasına rağmen kapatıcılığı ise orta düzeyde,kat kat uygulama yapmaya müsait olduğunda kapatıcılığını istediğiniz gibi artırabilirsiniz.Benim sorunlu bir cildim olmadığında bir  pomba bütün yüzüme yetiyor,biraz daha kapatıcılık istersem yarım pompa daha kullanıyorum.Kalıcılığı çok iyi,ben genelde üzerine nars loose powder uyguluyorum,eğer uygulamazsam t bölgemde gün sonunda biraz parlama yapabiliyor.
Uygulamaya gelirsek ben sigma f80 ile uyguluyorum.Zam geldimi bilmiyorum ama ozamanki fiyatı 85 TL'ydi.Bu arada Ankara'da oturanlar ankamall sephorada mufe yok ben Tunalıda bulabilmiştim.