27 Ekim 2012 Cumartesi

BAYRAM MAKYAJIM

Tatil olduğu için ayrıntılı makyaj yapmaya daha çok vaktim oluyor,bloga yazmayada vaktim varken bugunki makyajımı eklemek istedim,aslında göz makyajım resimdekinden biraz daha belirgin ama resimde tam rengi çıkarmakda zorlanıyorum,fotograf makinasının özelliği dışında sizin varmı önerileriniz?
Göz makyajımda kullandığım ürünler; Farlar:Naked 2 palet bootycall tık,mac (pro long wear)pink frontier tık,nudetude palet selfish ve sophisticated,estee pure color palet ortadaki siyahımsı renk ve kaş için gri rengi tık,color me vanilla rengi. Diğer ürünler:Mac blactrack eyeliner tıkr,Bobbi brown rimel tık,flormar göz kalemi(aslında çok uzun zamandır göz içine kalem kullanmıyorum,değişiklik yapmak istedim),Nars far bazı tık
Göz altıma kullandıklarım; Corrector: Bobbi brown porcelan peach, concealer loreal no:1
Yüzde kullandıklarım: Bobbi brown skin foundation, Nars loose powder tık, Mac (hey sailor l.e)aydınlatıcı pudra tık Dior addict 566 brillance spectaculaire tık Fırçalar: Mac 168 ,mac 239 ,mac 224 ,eyeliner için göz üstüne inglot 27 t göz altına ecotools eyeliner fırçası ve innova pudra fırçası.

25 Ekim 2012 Perşembe

BOBBI BROWN INTENSIFYING LONG WEAR MASCARA

Öncelikle herkesin kurban bayramını kutluyorum,sevdiklerinizle beraber mutlu bir bayram geçirmenizi diliyorum. Bugün aklımda fondötenle ilgili yazı yazmak vardı ama ne zamandır rimelle ilgili bir yazı yazmadığımı farkettim bu yüzden fondöten yazısını şimdilik erteledim.
Rimelin ambalajından başlatacak olursak klasik rimeller gibi plastik kapta değil,metal bir kapta ve gayet şık bir görüntüsü var.Peki bir rimelin ambalajı çok önemli mi? bence değil:D işlevi daha önemli.
Fırçası oldukça ince,bu özelliği sayesinde küçük kirpiklerinize bile rahatca ulaşıyor.Bütün kirpiklerinizi dipten yakalıyor ve birbirine yapıştırmadan uzatıyor.İnce fırçası alt kirpikler için gayet uygun.Kirpiklerde kesinlikle topaklanma yapmıyor.Gün boyunca bozulmadan kaldığı halde çıkarması gayet kolay bu yüzden hassas göz yapısına sahip kişiler için ideal bence.Rimelin uzatması başarılı sayılır ancak pek dolgunluk sağlamıyor,kat kat uygulayınca kirpikleri biraz belirginleştiriyor ama yeterli değil.Günlük kullanım için doğal duran bir rimel,fiyatı 68 di galiba,piyasada bu fiyattan daha uygun fiyatta,aynı işi görecek çok rimel var bence,İlla alınması gereken bir ürün değil.

23 Ekim 2012 Salı

JEL EYELİNERLAR (INGLOT-MAC-BOBBİ BROWN)

Benim makyajımın olmazsa olmazı eyelinerdır.Eyeliner olmadan gözüm çıplak gibi hissediyorum diyebilirim:D Jel eyeliner deyince akla üç marka geliyor.İnglot,mac ve bobbi brown.Bende bu üç markanın eyelinerını karşılaştırmalı olarak yazmak istedim.
İlk olarak inglotla başlamak istiyorum çünkü bu benim ilk jel eyelinerımdı.
Bende ki rengi klasik siyah,no:77 İnglot,jel eyelinerlar içinde en kalıcı olanı,sürdüğünüzde cildinize zamk gibi yapışıyor resmen.En önemli özelliği bu bence.Kalıcı olması çoğu kişinin aradığı bir özellik ama bu özelliğinin olumsuz yönleride fazla benim için,özellikle hergün eyeliner çeken biri olarak mecburen eyeliner fırçamı hergün yıkıyorum,temizleyici olarak bebek şampuanı kullanıyorum.Fırçamın kılları ise sarı renkde,üç kere şampuanladığım halde kılları kendi rengini almıyor,siyahlık kalıyor.Buda kullanım açısından zorluk çıkarıyor bana,diğer eyelinerlarımı kullandığımda ise fırçam ilk yıkamada tamamen temizleniyor. Yapısı ilk aldığımda gayet yumuşaktı,sürümü kolaydı ama artık sürülemeyecek durumda.Aslında hakkını yememek lazım,hergün kullandığım halde 7-8 ay gayet rahat sürdüm,sonradan kurumaya başladı.Şimdi çok katı,bu durumda alkol yada duralıne tavsiye edilıyor bakalım en daha hiç kullanmadım.
İkinci olarak mac le devam edelim.
Bende ki rengi yine klasik siyah,blacktrack.Mac den inanılmaz memnun kaldım diyebilirim.Yapısı sürümü yumuşacık,eyeliner fırçamı bir yıkamada tertemiz yapabiliyorum.Kalıcılık olarak çok yağlı bir göz yapım yok oyüzden bir sakıncası olmadı ama kalıcılık arıyorsanız inglotla kıyaslanaz.İnglotu elinize ovalasanız çıkmaz.
Son olarak ise bobbi brown dan bahsedelim.
Bendeki rengi twilight night,inanılmaz güzel bir rengi var bence,bu seferkini siyah almadım çünkü bazen çok keskin hatlar çizmek istemiyorum,ne çok silik ne çok keskin,bu renk gözde çok doğal duruyor.Rengi tarif etmek biraz zor.
Baştaki inglot,yanındaki mac,en sondaki ise bobbi brown. Kalıcılık yönünden bakarsak,üstteki resim için üçünü de çizdim elime ve normal sabunla yıkadım.Bobbi brown hemen silindi,mac nerdeyse silindi diyecek kadar silikleşti inglotu ise tırnağımla kazıyarak çıkardım.Kalıcılık arıyorsanız çok yağlı göz kapaklarınız varsa inglotu tavsiye ederim ancak ben inglotu kolay kolay alacağımı sanmıyorum.,diğerlerini kullanmak daha kolay.

14 Ekim 2012 Pazar

YSL TOUCHE ECLAT FONDÖTEN

Bu fondötenin Türkiye'ye gelmesini sabırsızlıkla bekliyordum ve gelir gelmez aldım.Fondöten konusunda aklımda bir tek dior nude un yenilenmiş olanı kaldı ama bu ara iki tane yeni fondöten aldım,birini bitirmeden başka fondöten almayı düşünmüyorum,umarım standda görünce dayanamamazlık yapmam :) Ysl nin yeni fondöteni hakkındaki yorumlarıma gelince;ilk olarak şişesini çok beğendim,çok şık bence,kendinden pompalı olmasıda güzel,narsdaki gibi birde ayrı pompa alma derdine düşmüyoruz,pompası dior nude'daki gibi sıkıntılı da değil,gayet rahat kullanılıyor. İkinci olarak bahsetmek istediğim şey ise kokusu,bilmiyorum herkesin hoşuna gider mi ama bence inanılmaz güzel bir kokusu var.Koku tarifinde pek başarılı olduğumu düşünmediğimden benzetme yapmıcam ama kokusunu çok beğendim. Kapatıcılık konusuna gelirsek,bu fondötenin pek kapatıcı olduğunu söyleyemem.Kapatıcılık bekleyenler,yüzünde leke,sivilce izi olanlar bu üründen uzak dursunlar. Yapısı gayet akışkan,kremsi bir yapısı var,sürümü çok kolay,sürdükten sonra bile elimi yüzüme sürdüğümde yeni krem sürmüşüm gibi yumuşak oluyor ve biraz yapışkanlık hissi veriyor.Gün içinde yüzümde varlığını biraz hissediyorum. Bu ürünün en öne çıkan özelliği sanırım çok glow olması,cilt nemli duruyor,parlak görünmesi sayesinde cilde sağlıklı bir ışıltı katıyor.Ancak fazla glow olduğu için çoğu kişiyi rahatsız edebilirde ben nars loose powderla çok parlaklığını biraz alıyorum. Bence yağlı ciltli olanlar bu üründen uzak durmalı,karma ciltli olanlar ise sabitleyici toz pudra kullanmalı. Renk seçeneği oldukça fazla,renkler b-bej ve br-pembe alttonlu olarak ayırılıyor,ben genelde en açık renkleri kullanıyorum,bunda da çok incelemeden b10 rengini aldım ama sanki biraz açık oldu,bir yada yarım ton koyu olsa daha hoş olabilirdi diye düşünüyorum.Ama çok ince yapılı olduğundan bir süre sonra ciltle bütünleşiyor,açık olması çokda problem olmuyor.Fiyatına gelirsek Sephora'dan 121 TL'ye aldım.Eğer özellikleri isteklerinizi karşılıyorsa tavsiye ederim,düşünmeden alın bence. Bu da bileğimde duruşu,damarlarım belirgin olduğu için bileğimde çektim,yüzümde sivilce izim fln olmadığı için kapatıcılığı belli olmaz diye eklemeyi tercih etmedim ama isteyen olursa yanağımda da ekleyebilirim.


Kalıcılığı ise tek başına çok iyi değil,sabitlemek gerek.

7 Ekim 2012 Pazar

NAKED 2 VE BOBBİ BROWN ALIŞVERİŞİM

Biliyorsunuz UD naked2 paletini sınırlı sayıda olmak üzere Sephora getirdi.Türkiye'de satılmayan ve en çok almak istediğim ürünlerden birisi naked paletlerdi.Yurtdışından getirip çok yüksek fiyatlara nette satanlar vardı ama açıkcası ne güvenebildim nede o fiyatlara almak istedim.Neyseki Sephora getirdi ve hemen kaptım.Umarım bütün standı getirirler.
Naked 2 palet,satış fiyatı 129TL ancak maillerde 119TL yazdığı için o fiyattan veriyorlar.
Bobbi brownlara gelince bu markadan aldığım ilk ürünler bunlar.Alırken fiyatlar bana küsüratlı söylenmişti ama kasada net hesaplandı bunlar normal fiyatımı yoksa indirimli mi oyüzden bilmiyorum.Örneğim rimel 72 denmişti faturada 68 yazıyor. Fondöten 115,corrector 70,eyeliner 60,rimel 68 tl.Hepsinin postunu ayrı ayrı yapacağım.Oyüzden isimlerini ayrıntılı yazmıyorum.
Bunlar ise verdikleri sampleler.En çok Mufe hd primeri merak ettim. Yakında ysl touch eclat fondöten,loreal concelar yazısı gelecek.

4 Ekim 2012 Perşembe

ALIŞVERİŞ :)))

Son zamanlarda aldıklarımın postunu yapmak istedim.Bloglarda bol fotolu yazılar hoşuma gidiyor.O yüzden bende tek tek resmini çektim.Ysl'nin yeni fondöteni alalı baya oldu aslında ama ancak resmini yükleyebildim.Yakın zamanda onunda yazısını yazmayı düşünüyorum,belki hafta sonu yazarım,pastel rujun rengine bayıldım,resmi akşam çektiğim için rengini tam yansıtamadım,vizon ayakkabı çanta takımı pierre cardin,ona uygun olsun diye kumaş pantolunu vizon aldım,tabi bunlar işde giymek için,siyah çanta,taşlı fln olduğu için özel günlerde kullanmak için aldım.Yine iş için ceket ve lacivert bluz journeyden,krem yarasa kollu bluz batikten,parlament mavisi ve yeşil bodyleri ise günlük giymek için miss poemden aldım.